NyelvvizsgaSiker angol tanfolyamok
 

Milyen szintrõl kezdhetem?

A Nyelvvizsgasiker 2.0 programot B1 (alapfokú) szintrõl lehet elkezdeni. Amennyiben ennél alacsonyabb szinten állsz, a Bevezetõ tanfolyamot ajánlom.

A szuperintenzív nyári tanfolyam azoknak szól, akik már B1-B2 közötti szinten állnak.

A szintfelmérõre minden esetben gyere el - ezt elkötelezõdés nélkül megteheted -, hogy a szintedhez legjobban illõ tanfolyamot és haladási ütemet tudjuk kiválasztani neked.

 

Mennyi idõ alatt tudok felkészülni?

A Nyelvvizsgasiker 2.0 anyaga 12 részbõl áll. Ezt 18 hét alatt tudjuk feldolgozni a Nyelvvizsgasiker 2.0 intenzív tanfolyamon. Távoktatás esetén lehetõség van egyéni haladásra.
A nyári szuperintenzív tanfolyamon pedig három intenzív tanulással töltött hosszú hétvége alatt tudsz felkészülni a középfokú nyelvvizsgára.

 

Hetente mennyi idõt igényel a készülés?

A Nyelvvizsgasiker 2.0 könyv megírása során arra törekedtem, hogy - amennyiben szeretnéd - minél több mindennel tudj otthon egyedül haladni. Tele van magyarázatokkal, példákkal, szemléltetéssel, minden típusfeladathoz stratégiákkal, hasznos kifejezésekkel.

Így te döntheted el, hogy távoktatásban szeretnél készülni, vagy fontos számodra a heti kapcsolat velem, a kikérdezés, a csoporttársak húzóereje.

Az intenzív tanfolyamon - tudásszintedtõl függõen - heti 3-4 órát kell készülnöd. A távoktató tanfolyamon - amennyiben hetente egy anyagrészt dolgozol fel - 4-6 órát, de itt lehetõség van lassabb haladásra is.

 

Mennyit számít a vizsgastratégia ismerete a nyelvvizsgán?

Kutatások kimutatták, hogy a vizsgafeladatok és a hozzájuk kapcsolódó jó stratégia ismerete a vizsgaeredményben 30%-ot nyom a latban. Ez azért komoly százalék, nem?

Nem mindegy például, hogy szóbelin tudod-e, hogy pontosan mire adnak pontot, mik az elvárások a feladattal kapcsolatban - fõleg ha két-három perc áll rendelkezésre. Képesnek kell lenned ezalatt a rövid idõ alatt olyan szintû szókincset és nyelvtani szerkezeteket "megmutatni", amibõl a vizsgáztató látja, hogy középfokú tudásod van. Erre szerencsére nagyon jól fel tudlak készíteni elõre.

 

Miért az euro nyelvvizsgát ajánlom?

A Nyelvvizsgsiker 2.0 elsõsorban az euro nyelvvizsgaközpont vizsgájára készít fel. Ennek oka: ez az a magyar vizsga, amin a legjobban körvonalazott feladatok szerepelnek, és ezért nagyon jól, rengeteg elõre megtanulható kifejezéssel tudlak rá felkészíteni, úgy, hogy nem érhet meglepetés.

Az euro középfokú (B2 szintû) nyelvvizsga feladatairól, követelményeirõl itt olvashatsz bõvebben. Jó hír, hogy nincs benne nyelvtan és nyelvhasználat rész, csak olvasásból, írásból, beszédbõl és hallgatásból áll.

 

Miért jó rendszerezni?

Sok tanulóm panaszkodnak arról, hogy a velem való találkozás elõtt sok különbözõ tanártól, sokféle könyvbõl, rendszerezetlenül tanultak angolul - legyen szó iskolai vagy nyelvviskolai tapasztalatról. Nem alakítottak ki bennük egy képet arról, hogy honnan, hová, hogyan lehet eljutni a nyelvtanulás során - mi kell például egy középfokhoz, és még milyen hiányosságaik vannak.

A nyelvtan területén különösen jellemzõ ez. Azt érzik, hogy nem tudják, helyesen beszélnek-e, illetve hogy hogyan tudnának átfogó képet kapni a nyelvtanról.

Nyelvtani rendszerezõ tanfolyamomon - és általános 18-20 hetes tanfolyamaim során is - kiemelt célom, hogy átfogó képet kapj a nyelv szerkezetérõl, és magabiztosan, ennek tudatában tudj írni és megszólalni. Élmény-alapú módszereimmel nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is fogod tudni használni ezeket a struktúrákat.

 

Mi a siker titka?


Vissza a fõoldalra