NyelvvizsgaSiker angol tanfolyamok

Milyen szintről kezdhetem?

A Nyelvvizsgasiker 2.0 programot B1 (alapfokú) szintről lehet elkezdeni. Amennyiben ennél alacsonyabb szinten állsz, a Bevezető tanfolyamot ajánlom.

A szuperintenzív nyári tanfolyam azoknak szól, akik már B1-B2 közötti szinten állnak.

A szintfelmérőre minden esetben gyere el - ezt elköteleződés nélkül megteheted -, hogy a szintedhez legjobban illő tanfolyamot és haladási ütemet tudjuk kiválasztani neked.
Mennyi idő alatt tudok felkészülni?

A Nyelvvizsgasiker 2.0 anyaga 12 részből áll. Ezt 18 hét alatt tudjuk feldolgozni a Nyelvvizsgasiker 2.0 intenzív tanfolyamon. Távoktatás esetén lehetőség van egyéni haladásra.
A nyári szuperintenzív tanfolyamon pedig három intenzív tanulással töltött hosszú hétvége alatt tudsz felkészülni a középfokú nyelvvizsgára.
Hetente mennyi időt igényel a készülés?

A Nyelvvizsgasiker 2.0 könyv megírása során arra törekedtem, hogy - amennyiben szeretnéd - minél több mindennel tudj otthon egyedül haladni. Tele van magyarázatokkal, példákkal, szemléltetéssel, minden típusfeladathoz stratégiákkal, hasznos kifejezésekkel.

Így te döntheted el, hogy távoktatásban szeretnél készülni, vagy fontos számodra a heti kapcsolat velem, a kikérdezés, a csoporttársak húzóereje.

Az intenzív tanfolyamon - tudásszintedtől függően - heti 3-4 órát kell készülnöd. A távoktató tanfolyamon - amennyiben hetente egy anyagrészt dolgozol fel - 4-6 órát, de itt lehetőség van lassabb haladásra is.
Mennyit számít a vizsgastratégia ismerete a nyelvvizsgán?

Kutatások kimutatták, hogy a vizsgafeladatok és a hozzájuk kapcsolódó jó stratégia ismerete a vizsgaeredményben 30%-ot nyom a latban. Ez azért komoly százalék, nem?

Nem mindegy például, hogy szóbelin tudod-e, hogy pontosan mire adnak pontot, mik az elvárások a feladattal kapcsolatban - főleg ha két-három perc áll rendelkezésre. Képesnek kell lenned ezalatt a rövid idő alatt olyan szintű szókincset és nyelvtani szerkezeteket "megmutatni", amiből a vizsgáztató látja, hogy középfokú tudásod van. Erre szerencsére nagyon jól fel tudlak készíteni előre.
Miért az euro nyelvvizsgát ajánlom?

A Nyelvvizsgsiker 2.0 elsősorban az euro nyelvvizsgaközpont vizsgájára készít fel. Ennek oka: ez az a magyar vizsga, amin a legjobban körvonalazott feladatok szerepelnek, és ezért nagyon jól, rengeteg előre megtanulható kifejezéssel tudlak rá felkészíteni, úgy, hogy nem érhet meglepetés.

Az euro középfokú (B2 szintű) nyelvvizsga feladatairól, követelményeiről itt olvashatsz bővebben. Jó hír, hogy nincs benne nyelvtan és nyelvhasználat rész, csak olvasásból, írásból, beszédből és hallgatásból áll.
Miért jó rendszerezni?

Sok tanulóm panaszkodnak arról, hogy a velem való találkozás előtt sok különböző tanártól, sokféle könyvből, rendszerezetlenül tanultak angolul - legyen szó iskolai vagy nyelvviskolai tapasztalatról. Nem alakítottak ki bennük egy képet arról, hogy honnan, hová, hogyan lehet eljutni a nyelvtanulás során - mi kell például egy középfokhoz, és még milyen hiányosságaik vannak.

A nyelvtan területén különösen jellemző ez. Azt érzik, hogy nem tudják, helyesen beszélnek-e, illetve hogy hogyan tudnának átfogó képet kapni a nyelvtanról.

Nyelvtani rendszerező tanfolyamomon - és általános 18-20 hetes tanfolyamaim során is - kiemelt célom, hogy átfogó képet kapj a nyelv szerkezetéről, és magabiztosan, ennek tudatában tudj írni és megszólalni. Élmény-alapú módszereimmel nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is fogod tudni használni ezeket a struktúrákat.
Mi a siker titka?


Vissza a főoldalra