NyelvvizsgaSiker angol tanfolyamok

Fehér Anna

Fehér Anna vagyok. Tizenhét éves korom óta készítek fel tanulókat nyelvvizsgára. Jómagam jórészt otthon, saját erõbõl tanultam meg angolul: tizenhárom éves koromtól három éven át napi egy órát tanultam otthon, majd a nyelvvizsga elõtt tízszer elmentem magántanárhoz (aki többnyire csupán végighallgatta a szóbeli tételeimet), majd sikeresen vizsgáztam a Rigó utcában.

Érettségi után felvettek az ELTE angol szakára, majd egy évet kihagytam, és Londonban babysitterkedtem - mindeközben felkészültem a Cambridge Proficiency (C2-es szintû) felsõfokú nyelvvizsgára, amit az év végén le is tettem.

Az egyetem alatt is folyamatosan voltak magántanítványaim. Közben elvégeztem a francia szakot is ugyanitt - ennek kapcsán hat hetet Belgiumban, majd fél évet Franciaországban töltöttem. Az utolsó években a Juventus Nyelviskolától céges angol nyelvtanfolyamokat is kaptam, illetve volt néhány saját céges tanfolyamom is.

Angol szakon esettanulmány volt a diplomamunkám, melynek során egy sikeres és egy kevésbé sikeres nyelvtanuló nyelvtanulási stratégiáit és a nyelvtanulással kapcsolatos meggyõzõdéseit vizsgáltam és hasonlítottam össze. Francia szakon szövegnyelvészetbõl írtam diplomát: az angol 'essay' és a francia 'dissertation' mûfajokat hasonlítottam össze felépítésükben, szerkezetükben - kitérve a két nép gondolkodásának különbözõségére is.

Az egyetem után meghívást kaptam a Kispesti Waldorf Iskolába, hogy gimnáziumi osztályokat tanítsak angolra. Közel három évet tanítottam itt, mielõtt kisfiunk megszületett. Itt született meg, s szökött szárba a NyelvvizsgaSiker program.


Vissza a fõoldalra